Cursus Digitale Tools

Leer werken met digitale tools in je klas of tijdens je bijeenkomst. Aanmelden en betalen via een factuur i.p.v. creditcard? Mail naar [email protected]

Je lessen aantrekkelijk, interactief en effectiever maken met ICT in de klas. De afgelopen twee jaar is mij opgevallen dat steeds meer leraren dat graag willen. Niet alleen leraren, ook anderen die bijeenkomsten/workshops verzorgen hebben interesse in handvatten om goed met ICT te kunnen werken. Toen ik als coach werkte op het gebied van digitale didactiek in de klas, merkte ik op dat veel leraren heel goed weten hoe ze hun lessen wil vormgeven, alleen ze weten niet hoe tools daaraan kunnen bijdragen. In deze cursus geef ik jullie suggesties die je morgen al kunt toepassen in je eigen praktijk.

Na de online cursus

 • Heb je geoefend met het aanmaken van digitale tools en het voorbereiden van je les met digitale tools
 • Weet je hoe je je lessen verrijkt met het gebruik van interactieve digitale tools
 • Weet je hoe je leerlingen effectief kunt laten samenwerken met gebruik van digitale tools
 • Weet je hoe je jouw lesmateriaal aantrekkelijk kunt vormgeven
 • Weet je hoe je zelf digitale quizzes en tests maakt
 • Weet je van 18 digitale tools hoe je een account aanmaakt en hoe je ermee werkt
 • Heb je verzameling van bruikbare tips en voorbeelden van toepassingsmogelijkheden per digitale tool voor in je eigen (onderwijs)praktijk

Tools die er sowieso in zitten:

 1. Answergarden
 2. Canva
 3. Kahoot!
 4. Mentimeter
 5. Mindmeister
 6. Mindmapmaker
 7. MyRebus
 8. Nearpod
 9. Padlet
 10. Piktochart
 11. Powtoon
 12. Prezi
 13. QR-Code generator
 14. Quizlet
 15. Schoolbordportaal
 16. Socrative
 17. Wunderlist
 18. WRTS

Review

“Voor mij als presentatiecoach is deze cursus ontzettend waardevol! Ik coach op een heel persoonlijke, maar ook praktische manier en gebruik daarbij vaak online tools. Het goed ontworpen en overzichtelijke werkboek geeft enorm veel toepassingsmogelijkheden en suggesties. Daarnaast zijn de videolessen helder en prima te volgen. Shauna geeft in deze cursus dan ook veel goede en direct toepasbare tips. Ik kon daarom al direct met enkele tools aan de slag gaan tijdens mijn workshops. Je hoeft dus niet per se docent te zijn om te kunnen profiteren van de lessen; ik kan als ondernemer prima aan de slag met de lessen! Een aanrader dus, óók voor ondernemers". - Remco Verwaijen, social media expert op het mbo en eigenaar Remco Presenteert.

Iets voor jou?

Het is een basiscursus waarin ik je de basis leer van het werken met de verschillende tools. Als je al wekelijks met deze tools werkt, zou het kunnen zijn dat deze cursus te basic voor je is. Ik kan je uiteraard wel verrijken met toepassingsvormen. Omdat de cursus online wordt aangeboden, is het belangrijk dat je zelfstandig je weg weet te vinden in de leeromgeving. De leeromgeving is redelijk intuïtief en komt overeen met elektronische leeromgevingen die je op scholen ziet. Het kan even wennen zijn als je normaal niet online werkt. Middels een instructievideo hoop ik je ook te helpen om goed te navigeren in de omgeving. In een vorige online cursus kwam dit uiteindelijk bij alle deelnemers goed.

De online cursus in een notendop:

 • Is voor leraren, trainers, ondernemers die hun bijeenkomsten of lessen aantrekkelijk en interactief willen maken
 • Wordt aangeboden in de online leeromgeving Teachable
 • Bestaat uit instructievideo’s waarin ik uitleg hoe je de tools aanmaakt en wat je ermee kunt. Ik deel maar liefst 18 tools
 • Wordt in de eerste week van november gelanceerd en zal open staan tot eind februari 2020 (vanwege succes een maand verlengd!)
 • Kost €181,50 incl. btw (€150 zonder btw). Je kunt dit meestal declareren bij je werkgever voor je professionalisering.
 • Via deze pagina kun je direct deelnemen door de betaling met je creditcard te doen. Liever via een factuur? Mail even naar [email protected] en dan maken we dat zo snel mogelijk in orde!


Je leraar


Shauna Plompen
Shauna Plompen

Shauna Plompen is docent & onderwijsadviseur. Ze heeft de lerarenopleiding omgangskunde gevolgd en is in 2020 cum laude afgestudeerd aan de Master Pedagogiek met specialisatie Leren & Innoveren. Ze geeft les op een mbo en helpt daarnaast leraren om met een goed gevoel voor de klas te staan via Blijvenleren.net. Blijven Leren is een online platform met ruim 4200 volgers waar leraren en coaches dagelijks inspiratie vinden voor in hun (onderwijs)praktijk. Onderwerpen lopen uiteen van (digitale) didactiek, loopbaanbegeleiding, tot het vormgeven van een professionele leercultuur (binnen teams). Shauna heeft lesgegeven op een internationale schakelklas en in de brugklas op een vmbo (basis/kader). Sinds 2013 geeft ze les in het mbo, waar ze sinds 2019 ook projectleider hybride onderwijs is.


Cursus curriculumVeelgestelde vragen


Tot wanneer kan ik gebruik maken van de cursus?
Na betaling is de cursus live van november 2019 t/m januari 2020. Je kunt zelf bepalen wanneer je inlogt!
Voor wie is de cursus?
De cursus is geschreven voor leraren uit alle onderwijsvormen (PO/VO/MBO/HBO). In de praktijk werd duidelijk dat ook trainers en ondernemers er gebruik van kunnen maken, omdat zij ook effectief online tools willen kunnen inzetten tijdens een training of bijeenkomst. Er staat ook tools in die met leren leren te maken hebben, die zijn meer geschikt voor leraren.
Hoe gaat aanmelden en betalen?
Je kunt jezelf aanmelden via [email protected] Ik zal een factuur versturen en na betaling plaats ik je in de online cursus. Je ontvangt dan ook een e-book als naslagwerk voor het ontwerpen van lessen en bijeenkomsten.
Ik wil mijn team laten deelnemen, kan dat?
Jazeker! Mail daarvoor naar [email protected] en geef aan voor hoeveel leerkrachten je toegang wil hebben. Geef ook aan wat hun namen en e-mailadressen zijn en waar ik de factuur naartoe mag sturen. Dan krijg je zo snel mogelijk toegang tot de cursus.

Start nu!