V8oj3dbcrzivadsji0ed

Met een goed gevoel voor de klas

Van contact maken met je doelgroep tot aan je lesvoorbereiding, van efficiënt je werkzaamheden inrichten tot aan het blijven leren (binnen je team) als docent

Met een goed gevoel voor de klas staan... Wat is dat voor jou en hoe doe je dat? Toen ik dat vroeg aan mijn lezers en volgers, kreeg ik het volgende terug: “Ik wil dat wel, maar ik heb te weinig tijd” en “Ik sta met een goed gevoel voor de klas als ik lessen aanbied die bij mij en mijn doelgroep passen”. Deze cursus is een antwoord op de behoefte die doorklinkt in mijn besloten Facebookgroep en een antwoord op de vragen die ik krijg via de mail en via sociale media. Er zijn veel dingen waarin je jezelf als docent zou willen verdiepen, wat je zou willen uitproberen in je les, maar wanneer dan? Het wordt tijd dat iemand belangrijke informatie en inspiratie voor jou bundelt!

Na deze cursus

 • Heb jij in kaart gebracht welke focus jij nodig hebt om met een goed gevoel voor de klas te staan
 • Weet je hoe jij contact wil maken met jouw doelgroep en waarom je dat op die manier wil doen
 • Weet je hoe jij je les wil starten en eindigen
 • Weet je of je analoge of digitale werkvormen wil inzetten bij jouw doelgroep en heb je een aantal suggesties die je morgen al kunt uitproberen
 • Weet je hoe je je werkzaamheden efficiënt kunt inrichten en inplannen
 • Weet je hoe je kunt blijven leren (binnen je team) als leerkracht


"Shauna heeft inhoudelijk een hele waardevolle cursus ontwikkeld en geschreven om als docent met een goed gevoel voor de klas te staan, want wie wil dat nou niet? Ze laat de theorie tot leven komen door deze te koppelen aan haar eigen onderwijspraktijk met mooie voorbeelden. In de verschillende thema’s komen leuke en zeker ook bruikbare werkvormen voor die je als docent kunt inzetten!"

- Wendy Moese, Docent Uiterlijke Verzorging in het MBO

Hoe ik jou help?
In deze online cursus stel ik jou vragen die je zullen helpen om na te gaan wie jij wil zijn als leerkracht en hoe je dat wil uitdragen. Je kijkt weer kritisch naar je werkvormen en besluit waar je meer van zou willen doen. Ook kijk je naar je organisatorische kant. Hoe kan het op een manier die bij jou past? Hoe zorg je ervoor dat je ook daadwerkelijk energie en tijd hebt om aan het lesgeven te besteden?

Op jouw moment aan de slag
Het mooie aan deze cursus is dat je zelf bepaalt wanneer je ermee aan de slag gaat. Je logt in en je gaat op jouw tempo aan de slag.

Wat vind je in deze cursus?
Je vindt er voornamelijk opdrachten/vragen die je aan het denken zullen zetten. Daarnaast krijg je inspiratie aangeleverd in de vorm van teksten en video's. Ik werk graag vanuit mijn ervaringen, dus die deel ik royaal in de cursus. Ook deel ik het een en ander uit boeken die ik heb gelezen. Als bonus geef ik je tips mee voor het blijven leren als docent, binnen je team en met je team.

"Deze cursus is uitermate geschikt voor de startende docent die opzoek is naar verdieping van zijn lesgeven. Shauna laat zien waar het om draait als docent en geeft goede en handige tips om met een goed gevoel voor de klas te staan. Ik raad deze cursus zeker aan bij mijn startende collega’s".

- Sander Gordijn, Docent in het PO en eigenaar MeesterSander.nl

 

"Ik denk dat deze cursus voor iedereen de moeite waard is. Het is een cursus met duidelijke theorie en met verdiepende opdrachten en goede reflectiemogelijkheden op jezelf. Het sluit goed aan op de zeven competenties die in het onderwijs gebruikt worden.

Het prettige aan deze online cursus, is dat je het echt op je eigen tempo kan volgen. En je kan zelf bepalen welk onderdeel op dat moment voor jou het belangrijkste is. Je hoeft de cursus niet per se op volgorde te volgen. De cursus heeft mij veel nieuwe inzichten opgeleverd, die ik nu al direct zou kunnen toepassen in de praktijk".

- Margriet Huisman, Zij-instromer in het PO

Deze cursus in een notendop:

 • In deze cursus denk je na over wie jij wil zijn als leerkracht en hoe je dat wil uitdragen
 • Hebben we aandacht voor hoe jij contact maakt met jouw doelgroep, hoe je jouw lessen start en eindigt, of je voor analoge of digitale didactiek kiest en hoe je jouw werkzaamheden inricht en plant
 • Als bonus krijg je een aantal tips zodat jij als individu maar ook jouw team kan blijven leren
 • Kost €151,25 (€125 zonder btw), betaling per factuur of creditcard
 • Toegang na betaling tot 21 juni 2020

De cursus is op dit moment gesloten. In september 2020 komt de cursus, met nieuwe aanvullingen, weer online!

Kijk jij uit naar een praktische cursus die je aan het denken zet? Wil je graag op je eigen tempo aan de slag? Voel je welkom! Per mail aanmelden kan via [email protected]

Groetjes,

 

"Het is een leuke cursus, waarbij theorie uit verschillende boeken wordt afgewisseld met filmpjes en opdrachten om in de praktijk uit te voeren. Ik raad de cursus aan beginnende, maar ook aan ervaren docenten aan. Een mens raakt nooit uitgeleerd en dat blijkt maar weer uit deze cursus. Voor wie al langer docent is, is dit een leuke opfriscursus om weer even stil te staan bij wat je in de praktijk doet en wat voor tips er bestaan die je kunt gebruiken tijdens het lesgeven. De cursus heeft ervoor gezorgd dat het voor mij nog duidelijker is wat mijn sterke punten zijn en wat nog ontwikkelpunten voor mij zijn".

- Marloes van Haften, LIO-student en docent Nederlands in het VO (havo/vwo)

 

Je leraar


Shauna Plompen
Shauna Plompen

Shauna Plompen is docent & onderwijsadviseur. Ze heeft de lerarenopleiding omgangskunde gevolgd en is in 2020 cum laude afgestudeerd aan de Master Pedagogiek met specialisatie Leren & Innoveren. Ze geeft les op een mbo en helpt daarnaast leraren om met een goed gevoel voor de klas te staan via Blijvenleren.net. Blijven Leren is een online platform met ruim 4100 volgers waar leraren en coaches dagelijks inspiratie vinden voor in hun (onderwijs)praktijk. Onderwerpen lopen uiteen van (digitale) didactiek, loopbaanbegeleiding, tot het vormgeven van een professionele leercultuur (binnen teams). Shauna heeft lesgegeven op een internationale schakelklas en in de brugklas op een vmbo (basis/kader). Sinds 2013 geeft ze les in het mbo, waar ze sinds 2019 ook projectleider hybride onderwijs is.


Cursus curriculum


  Thema 1: Jij als docent per docentcompetentie
Beschikbaar over dagen
dagen Na je inschrijving
  Wat neem ik mee...?
Beschikbaar over dagen
dagen Na je inschrijving

Veelgestelde vragen


Hoe gaat de betaling?
Het betalen van de cursus gaat via een creditcard. Wil je graag op factuur betalen, dan kan je een mail sturen naar [email protected]
Ik wil mijn team laten deelnemen, kan dat?
Heel goed! Dat kan. Mail daarvoor naar [email protected] en geef aan voor hoeveel leerkrachten je toegang wil hebben. Geef ook aan wat hun namen en e-mailadressen zijn en waar ik de factuur naartoe mag sturen. Dan krijg je zo snel mogelijk toegang tot de cursus.
Hoelang heb ik toegang tot de cursus?
Vanaf 21 januari 2019 tot 21 juni 2020
Is deze cursus voor docenten in het PO, VO en MBO?
De cursus is ontwikkeld voor docenten die graag met een goed gevoel voor de klas willen staan, dat kunnen docenten uit alle werkvelden zijn. De testgroep bestond uit docenten uit het PO, VO en MBO en zij ervaren de cursus allemaal als waardevol. Zelf heb ik voornamelijk ervaring met het lesgeven in het MBO, wat je terug kunt zien in mijn voorbeelden.

Start nu!