Even voorstellen, wie is Shauna?

Mijn naam is Shauna Plompen en ik ben docente omgangskunde op een mbo in Utrecht. Ik geniet dagelijks van het contact met jongeren. Graag help ik hen met het ontdekken van hun talenten en interesses zodat ze een passende plek vinden binnen onze maatschappij. Mijn interesse ligt in het lesgeven en het maken van onderwijs, daarnaast ben ik uitermate geïnteresseerd in de professionalisering van docenten en in lerende organisaties.

Wat leuk dat je er bent! Graag stel ik mezelf kort voor. Naast dat ik docent ben op een mbo ben ik zelfstandig ondernemer onder de naam Blijven Leren. Ik zou mijzelf omschrijven als een intrinsiek gemotiveerde, enthousiaste en vrolijke docent met een onderzoekende houding. In mijn onderwijs streef ik naar een veilig leer- en werkklimaat waarin studenten hun ambities en kwaliteiten kunnen en willen ontdekken. Ik creëer een dergelijk klimaat door oprecht contact te maken met de studenten en ze daarin te zien en te horen.

Momenteel verzorg ik beroepsgerichte vakken op de opleiding Sociaal Werk. Denk hierbij aan wetgeving & financiën, praktische dienstverlening en het profielvak voor de Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener. Daarnaast heb ik de vakken communicatie, methodiek en voorlichting gegeven, heb ik meerdere vormen van projectonderwijs verzorgd waaronder projecten met gebruik van Peer Support.

Met ontzettend veel plezier begeleid ik jongeren als loopbaanbegeleider, stel ik onderwijs bij en coördineer ik schrijfmomenten met het werkveld. Eerder coachte ik docenten met het gebruik van digitale didactiek in de les. Voor Blijven Leren geef ik inspiratiesessies en workshops en maak ik content voor uitgeverijen. Vanaf september 2018 volg in de Master Pedagogiek met profilering Leren & Innoveren. Ook in deze cursus zal ik inzichten van die studie met jullie delen.